Ana içeriğe atla

Doğal ve Organik Beslenmenin Faydaları

Sağlıklı yaşamın en temel ilkelerinden bir tanesi organik beslenme yani doğal beslenmedir. Son dönemlerde karşımıza yoğun olarak çıkan genetiği değiştirilmiş yiyeceklerin ( GDO ’lu  ) insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri sebebi ile ortaya organik beslenme adı verilen bir kavram çıkmıştır. Giderek doğal ürünlere ulaşmanın zorlaşması ve şehir hayatının insanları hazır (fast food) ürün tüketimine yönlendirdiğinden, doğal beslenme alışkanlığı giderek azalmaktadır. Şehirden uzakta, kırsal alanda yaşayanların uzun ve sağlıklı yaşam sürmelerinin en büyük etkeni organik beslenmelerinden kaynaklanmaktadır. Her hangi bir şeyi tüketerek doymak mümkündür ancak sağlıklı olabilmek için doğru beslenmek şarttır.
Organik besin; tarım ilaçları, antibiyotik, hormon,  ve herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan üretilen besinlerdir. Hayvansal ve bitkisel besinlerin organik olarak üretimi maliyeti ve iş yükünü arttırdığı için son yıllarda organik üretimden ve dolayısıyla organik besinden çok uzaklaşmamıza sebep olmuştur.
Organik beslenmenin faydaları nelerdir?
  • Besinlerin içeriği ile alınan kimyasal maddeler olmadığı için çocukların tüketiminde anne ve babalara rahatlık sağlar.
  • Tarım topraklarının daha az kirlenmesini sağlar ve tarım çalışanlarınında sağlıklarının korunmasını sağlar.
  • Gelecek nesiller için doğanın korunmasını sağlar.
  • Kimyasal madde içermedikleri için vücutta kimyasal madde birikimi ile organ hasarını engeller.
  • Vitamin ve mineral içeriğinin yüksek olması ile bir çok hastalıkla mücadele eder.
  • Doğal besinleriçerdikleri antioksidanlar nedeniyle kanserden korur.
  • Tarım topraklarının daha az kirlenmesini sağlar ve tarımda çalışanlarında sağlıklarının korunmasını sağlar.
  • Sağlıklı beslenme düzenine katkıda bulunur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tokat Köy Çökeleği

Kemik ve diş sağlığı için kalsiyum çok değerlidir.Çökelek bol miktarda protein içerir. Bu nedenle bebekler için çok faydalıdır. Bebekler 6. aydan itibaren ek gıdaya iyice alışır. Ek gıdaya başlanıldığında kahvaltı önemli bir öğündür. Bebeklere hazır aldığınız peynirlerin yerine evde yaptığınız çökeleği yedirebilirsiniz. Peynirin yumuşak bir yapıya sahip olması bebeğin kolay yemesine de katkısı olur. Bebeklerin çökeleğini hazırlarken tuz kullanmamaya da özen gösterin.

Tokat Köy Peyniri

🧀 Ürün Özellikleri Doğal & Katkısız: Geleneksel yöntemlerle ve katkı maddesi kullanılmadan üretiliyor . Salamura Ambalajında: Salamuraya yatırılarak gönderildiği için uzun süre tazeliğini koruyor – sofrada güvenle tüketilebilir Kaynak: Tokat bölgesinde, yöresel süt yöntemleriyle hazırlanıyor (muhtemelen köy ineklerinin sütü kullanılıyor) . Lezzet Profili: Yöresel köy peyniri karakterinde, hafif ekşi, doğal ve zengin bir tada sahip (tıpkı eski köy peynirleri gibi). Kullanım: Kahvaltıda, kahvaltılık tabaklarda, salatalarda veya çeşitli yemeklerde rahatlıkla tercih edilebilir.

Karabakla

Faydaları Vücudumuzda bulunan kötü kolesterolu atarak düzeyine normale getirir. Böbreklere de oldukça yararı vardır. Böbrekte oluşan ağrıları keserek böbrek taşlarının ve kumlanmasının dökülmesini sağlar. İçerisinde bulundurduğu lifle oranı kabızlık çekenlere direk olarak etki eder. Demir ve kalsiyum mineralleri sayesinde kemikleri güçlendirir. Besleyici ve iştah açıcı özelliği vardır.