Ana içeriğe atla

Zile Kömesi(cevizli sucuk)



 Zile Kömesi(cevizli sucuk); Meşhur Zile bağlarının cevizlerinin üzüm şırası ile karıştırılıp kurutulması ve daha sonrada nişasta dökülmesi ile hazırlanan eşsiz doğal bir üründür. Enerji deposudur.
Ekim ve Kasım aylarında olgunlaşan, Zile’ye özgün etsiz şire üzümleri; bağ bozumu sırasında, çatlamamış olmasına özen gösterilerek ve kurumuş taneler ayrılarak elle toplanır. 24 saat içinde sadece Zile’de bulunan ve kömeye özgü tadı veren pekmez toprağı ile işlemden geçirilerek köme hasudası elde edilir. • Yerli yaprak cevizi dörde bölünerek ipe dizilir. Dikkat edilmesi gereken nokta, taze ceviz kullanılması ve cevizin ipe dizildikten sonra tamamen kurumuş olmasıdır. Zile kömesinde ithal ceviz kullanılmamaktadır. • Daha sonra dizili cevizler, köme hasudasına batırılarak kurutulur. Farklı işlemlerden geçirilerek nişastalanır ve kullanıma hazır hale getirilir.
'Kış mevsiminde bol pekmez ve cevizli sucuk tüketin'

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tokat Köy Çökeleği

Kemik ve diş sağlığı için kalsiyum çok değerlidir.Çökelek bol miktarda protein içerir. Bu nedenle bebekler için çok faydalıdır. Bebekler 6. aydan itibaren ek gıdaya iyice alışır. Ek gıdaya başlanıldığında kahvaltı önemli bir öğündür. Bebeklere hazır aldığınız peynirlerin yerine evde yaptığınız çökeleği yedirebilirsiniz. Peynirin yumuşak bir yapıya sahip olması bebeğin kolay yemesine de katkısı olur. Bebeklerin çökeleğini hazırlarken tuz kullanmamaya da özen gösterin.

Tokat Köy Peyniri

🧀 Ürün Özellikleri Doğal & Katkısız: Geleneksel yöntemlerle ve katkı maddesi kullanılmadan üretiliyor . Salamura Ambalajında: Salamuraya yatırılarak gönderildiği için uzun süre tazeliğini koruyor – sofrada güvenle tüketilebilir Kaynak: Tokat bölgesinde, yöresel süt yöntemleriyle hazırlanıyor (muhtemelen köy ineklerinin sütü kullanılıyor) . Lezzet Profili: Yöresel köy peyniri karakterinde, hafif ekşi, doğal ve zengin bir tada sahip (tıpkı eski köy peynirleri gibi). Kullanım: Kahvaltıda, kahvaltılık tabaklarda, salatalarda veya çeşitli yemeklerde rahatlıkla tercih edilebilir.

Karabakla

Faydaları Vücudumuzda bulunan kötü kolesterolu atarak düzeyine normale getirir. Böbreklere de oldukça yararı vardır. Böbrekte oluşan ağrıları keserek böbrek taşlarının ve kumlanmasının dökülmesini sağlar. İçerisinde bulundurduğu lifle oranı kabızlık çekenlere direk olarak etki eder. Demir ve kalsiyum mineralleri sayesinde kemikleri güçlendirir. Besleyici ve iştah açıcı özelliği vardır.